SENDERISME
Baix Empordà
6h30’ amb aturades per menjar i visites incloses
A concretar
per a totes les edats, sempre que es vagi acompanyat d’un adult.
Tot l'any
Ruta circular de 9’7 km de longitud en la que visitarem el poble de Vulpellac, la necròpolis medieval de Can Apost, el Poble medieval de Peratallada i els Cots de Sant Julià. La ruta no comporta cap mena de dificultat i és apta per a tota la família.
Forallac és la quarta població més gran en extensió del Baix Empordà. El nom del municipi es va formar ordenant les poblacions que el constitueixen per ordre alfabètic, Fonteta, Peratallada i Vulpellac, i prenent respectivament de cada nom la primera, segona i tercera síl·labes: Fo- ra-llac.
El terme abasta un ampli territori que va des de l’extensa i fèrtil zona de conreu de la conca del Daró, on hi trobem Peratallada, Canapost i Vulpellac, fins a l’antic veïnat de Fitor, situat al cor del massís de les Gavarres, passant per la població de Fonteta i el llogarret de Peralta, al peu del massís. Forallac disposa d’una diversitat paisatgística i natural, així com patrimonial que li confereixen una riquesa excepcional des de qualsevol punt de vista, encara que bona part d’aquest patrimoni sigui poc conegut.
A Vulpellac visitarem l’Església gòtica de Sant Julia i Santa Basilissa i el Castell també d’estil gòtic. Després d’una petita caminada visitarem Església de Sant Esteve de Can Apost, un dels edificis més importants del romànic Català. A peu de l’Església trobarem la Necròpolis Medieval que va ser descoberta l’any 2005 per un equip d’arqueòlegs.
En acabat visitarem Peratallada, un dels pobles medievals més bonics de Catalunya, en el que visitarem l’Església romànica de Sant Esteve de Peratallada i el Castell. El Castell fortificat de Peratallada és un dels Castells Palau més interessants del país.
Dinarem al Restaurant el Borinot on fan cuina tradicional mediterrània i postres de la casa exquisits. I de tornada cap a Vulpellac visitarem els Clots de Sant Julià, es tracta d’unes antigues pedreres que foren explotades per diferents civilitzacions des del segle VI, (o potser encara en èpoques més reculades, ja que a la zona s’hi han trobat restes romanes i preromanes), fins a l’època medieval. Formen un magnífic conjunt de cavitats excavades a la roca, situades en uns turons que hi ha a llevant del mas Puig-sec. Una de les roques més interessants de l’indret és l’anomenada Tron de la Reina o Pont de la Bruixa. És una capella troglodita amb una creu gravada en la seva part interior. No se sap exactament quina era la seva finalitat, podria haver estat una sepultura megalítica, o potser part d’una petita capella altmedieval o anterior erigida pels primers cristians.
El punt més alt de la ruta serà de 92 metres. I durant la ruta farem un desnivell positiu de 87m.
ACCÉS: amb cotxe o autobús per la carretera G1-644.
Ens trobarem a les 9’30h al aparcament de Vulpellac per començar la ruta. Al les 10’35h pararem a esmorzar a l’Església de Sant Esteve a Can Apost. A les 11’20 arribarem a l’Església de Sant Esteve de Peratallada.
A les 12h visitarem el Castell de Peratallada. A les 13h dinarem al Restaurant el Borinot. A les 14h sortirem cap als Clots de Sant Julià.
A les 15h arribarem als Clots de Sant Julià on visitarem la Capella Troglodita. A les 15’30 sortirem cap a Vulpellac i a les 16h arribarem al aparcament de Vulpellac.
Qui pot venir?
No cal experiència prèvia, poden venir nens i jubilats amb bona condició física, i també es poden portar gossos.
Material bàsic del participant:
El restaurant costarà entre 20 i 25 euros.
€/persona*
*Es realitzarà amb un grup mínim de participants.
Inclou:
OFERTES I NOTÍCIES
Copyright © 2019-2023 Vertical Emotions – Site by Agència El Corriol & Alcaraz | Comunicació i Disseny